Mos til hverdag og fest.
En af mine største afsavn har været kartofler. Med det er lykkedes mig at lave et alternativ, der er mindst lige så god. Blomkålsmos smager godt og har et lavt GI. Den kan serveres til det meste f.eks. thai-deller eller kylling
Ingredienser
- 1 blomkålshoved
- 1 porre
- 2 pastinakker
- 2 æg
- 1 dl fløde
- 1 dl. hytteost (eller fløde friskost)
- 25 gr. smør
- 1 dl. ærter
- 1 knsp revet muskatnød
- salt og peber
Fremgangsmåde
Blomkål, porre og pastinak skæres i små stykker og koges til de er helt møre. De hældes i et dørslag og vandet rystes fra. Man kan med fordel trykke lidt af vandet ud af blomkålen ved at trykke dem med en anden skål ned i dørslaget oven på blomkålen.
2/3 af grønsagerne hældes i en skål og moses med en gaffel eller lign. Der tilsættes æg, fløde, smør og hytteost og det røres til en let mos. Ærterne overhældes med kogende vand som efterfølgende hældes fra inden ærterne tilsættes mosen.
Mosen smages til med salt og peber.