Melitzanosalata (lækker aubergine dip).
Et dejligt gensyn med Middelhavet. Denne ret er nem at lave og smager helt fantastisk. Aubergine dip SKAL på bordet til din meze – gerne sammen med oliven, feta, tzatziki og calamares. Fungerer også fint som dip til lørdagsfilmen sammen med agurke- eller selleristænger.
Den kan også laves i en mellemøstlig variant (Baba Ghanouj). Her tilsættes tahin, stødt spidskommen og lidt cayennepeber.
Denne opskrift er beregnet som tilbehør til aftensmaden eller dip for to personer.
Ingredienser
- 1 aubergine
- 1 spsk citronsaft eller saften fra 1/2 citron
- 1 fed hvidløg
- lidt hakket rødløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk hakket persille
- salt og peber
- lidt olivenolie til at
Fremgangsmåde
Skær auberginen i en centimeter store skiver. Læg dem på bagepapir i brandepanden. Drys lidt salt ud over auberginen og Stænk med olivenolie. 20 minutter i ovnen på 200 grader.
Efter de er færdige i ovnen (og har kølet lidt af), piller du skindet af. Mos resten af auberginen i en skål med en gaffel. Når du synes konsistensen er perfekt tilsættes resten af ingredienserne. Du kan også sagtens bruge blenderen, hvis du vil have den lidt mere cremet.