Aftensmad

Aubergine dip

/

Melitzanosalata (lækker aubergine dip).

Et dejligt gensyn med Middelhavet. Denne ret er nem at lave og smager helt fantastisk. Aubergine dip SKAL på bordet til din meze – gerne sammen med oliven, feta, tzatziki og calamares. Fungerer også fint som dip til lørdagsfilmen sammen med agurke- eller selleristænger.

Den kan også laves i en mellemøstlig variant (Baba Ghanouj). Her tilsættes tahin, stødt spidskommen og lidt cayennepeber.

Denne opskrift er beregnet som tilbehør til aftensmaden eller dip for to personer.

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 spsk citronsaft eller saften fra 1/2 citron
  • 1 fed hvidløg
  • lidt hakket rødløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk hakket persille
  • salt og peber
  • lidt olivenolie til at

Fremgangsmåde

Skær auberginen i en centimeter store skiver. Læg dem på bagepapir i brandepanden. Drys lidt salt ud over auberginen og Stænk med olivenolie. 20 minutter i ovnen på 200 grader.
Efter de er færdige i ovnen (og har kølet lidt af), piller du skindet af. Mos resten af auberginen i en skål med en gaffel. Når du synes konsistensen er perfekt tilsættes resten af ingredienserne. Du kan også sagtens bruge blenderen, hvis du vil have den lidt mere cremet.

καλή όρεξη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>