Aftensmad

Blomkålsgratin

/

Sprød og smagfuld.

Blomkålsgratin passer perfekt til alle gryderetter, Den er forholdvis nem at lave og smager fantastisk. Jeg plejer at lave den på resterne af min blomkålsmos. Udover at smage godt, har opskriften et lavt GI, hvilket gør den perfekt til dig, der hælder til LCHF og Ketone.

Ingredienser

  • 1 blomkålshoved
  • 1 porre
  • 2 pastinakker
  • 2 æg
  • 1 dl fløde
  • 1 dl. hytteost (eller fløde friskost)
  • 25 gr. smør
  • 1 dl. ærter
  • 1 knsp revet muskatnød
  • salt og peber
  • smør til gratinering
  • rasp (glutenfri) til gratinering

Fremgangsmåde

Blomkål, porre og pastinak skæres i små stykker og koges til de er helt møre. De hældes i et dørslag og vandet rystes fra. Man kan med fordel trykke lidt af vandet ud af blomkålen ved at trykke dem med en anden skål ned i dørslaget oven på blomkålen.

2/3 af grønsagerne hældes i en skål og moses med en gaffel eller lign. Der tilsættes æg, fløde, smør og hytteost og det røres til en let mos. Ærterne overhældes med kogende vand som efterfølgende hældes fra inden ærterne tilsættes mosen.

Når mosen er klar kommer du den i et ovnfast fad og drysser med rasp. Stik et par smørklatter i hist og her. 10 minutter i ovnen ved 200 grader. Laver du det på rester (man kan sagtens lave blomkålsmos dagen inden), skal den have 15 minutter i ovnen.

Drys eventuelt med lidt pecorino inden servering.

Mosen smages til med salt og peber.

Bon apetit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>