Aftensmad

Bolognese med rødkål

/

Farmors bolognese.

Håber ikke min kære gamle farmor bliver sur, nu når jeg deler hendes hemmelige opskrift med jer andre. Så slemt er det heldigvis ikke, men har faktisk lært at lave bolognese af hende. Denne opskrift var noget af det første jeg lærte at lave, og den smager fantastisk. Har altid lavet den med spaghetti, men efter min livsstilsændring bliver den nu lavet med rødkål, hvidkål eller glutenfri spaghetti (har testet dem alle tre). Denne opskrift er med rødkål og rosenkål. Selv om der er mange ingredienser, så har du sikkert de fleste af dem på krydderihylden derhjemme.

Ingredienser

  • 500 g hk. oksekød
  • 1 boullionterning
  • 1/4 tsk rosmarin
  • 1/4 tsk chilipulver
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 lagerblade
  • 1 tsk paprikapulver
  • 100 g tomatpure
  • 1/2 dl rødvin
  • 4-5 tomater uden skind
  • 150 g rødkål skåret i strimler
  • 10 stk rosenkål, halverede
  • Olivenolie til stegning

Fremgangsmåde

Steg løg og hvidløg blanke i olivenolie. Brun oksekødet med løgene og rør lidt i gryden. Tilsæt krydderier, tomatpure, lagerblade og boullionterningen. Skold tomterne og pil skindet af. skær dem i halve og tom dem op i gryden. I med rødvinen og lad det hele simre ved svag varme et par timer. Cirka 10 minutter før servering tilsætter du rødkål og rosenkål. Smag til med salt og peber.

Bon apetit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>