Dessert

Hindbær-kokos-kage

/

Lækker hindbær-kokos-kage

Faldt over denne fantastiske opskrift i Alt for damerne. Har dog lavet et par enkelte modifikationer. Opskriften ser måske en smule uoverskuelig ud, men er faktisk ret nem at gå til. En del af mine modifikationer er, at stevia er udskiftet med honning, og fuldkornsrismel udskiftet med havreklid.

Bund

  • 70 g mandler
  • 30 g cashewnødder
  • 4 æggeblommer
  • 12 dadler u. sten
  • 80 g smør
  • 120 g havreklid

Mandler og cashewnødder blendes så det bliver en helt fin mel. Det puttes op i en skål. Herefter blendes dadler så de er en hakket masse, de blandes i skålen med nødeblandingen. Smelt smør og tilsæt sammen med de øvrige ingredienser og æltes godt til en fast masse. Tag en springform på ca. 24 cm i diameter og smør den med smør inden massen trykkes ud i den til en jævn bund. Bunden bages ca. 15 minutter ved 200 grader indtil den er gylden.

Fyld

  • 400 g frosne hindbær
  • 4 spsk honning
  • 1/2 dl vand
  • 1 drys salt
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 2 spsk chiafrø

Smages eventuelt til med stevia (stevia maks sød) eller andet sødemiddel. Mens bunden bager koges hindbærmassen. Alle ingredienser undtaget chiafrøene puttes i en gryde og koges indtil de bliver til en jævn grød. Den tages af varmen og chiafrø tilsættes under omrøring. Chiafrøene jævner grøden, som tykner mens den køler af

Kokos topping

  • 4 æggehvider
  • 3 spsk honning
  • 200 gr kokosmel

Pisk æggehvider og honning til en stiv skum, herefter vendes kokosmel i. Til sidst lægges hindbærfyldet på bunden og kokos-toppingen fordeles jævnt på toppen. Kagen bages efterfølgende i ovnen ca. 15 minutter ved 200 grader. (til den bliver gylden på toppen)

Server med flødeskum eller creme fraiche.

Bon apetit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>