Aftensmad

Hjemmelavede falafel

/

Det er ikke så svært.

Jeg var overbevist om, at hjemmelavede falafel var svært at lave i ens eget køkken. Har flere gange uden held forsøgt at kigge min lokale falafel-mand over skulderen for at få et par gode fif. Men først i dag tog jeg mod til at kaste mig ud i det – Heldigvis!
Resultatet var fantastisk. Til trods for af de hjemmelavede falafel mest af alt lignede almindelige frikadeller, så smagte de præcis som falafel skal smage – og ovenikøbet med den helt rigtige konsistens. Denne gang snød jeg og lavede dem med kikærter på dåse, men ingen tvivl om, at næste gang bliver det med tørrede kikærter, også selv om de skal stå i blød 12-24 timer inden brug.

Ingredienser

  • 2 ds drænede kikærter (eller 400 g tørrede kikærter)
  • 2 æg
  • 1 rødløg fint hakket
  • 5 fed hvidløg (jeg stegte dem lidt i olie)
  • 1 knsp kardemomme
  • 1/4 tsk stødt koriander
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 bundt hakket persille
  • 1/4 tsk cayennepeber
  • 1/4 tsk peber
  • 1 tsk salt
  • 3-4 spsk majsmel eller hvedeklid
  • 1 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

Dræn og skyl kikærterne godt. Lad dem tørre på et viskestykke inden de kommes i blenderen. Kikærterne blendes med æggene og derefter tilsættes de snittede løg og hvidløg samt resten af ingredienserne. Konsistensen er vigtig. Den skal være lidt fastere end frikadellefars. Lav gerne en test-falafel, så finder du også ud af om der skal mere salt, peber eller andre krydderier i. Jeg sætter farsen 1 time i køleskabet inden stegning, men de kan sagtens steges med det samme. Steg dem på panden eller friter dem i en frituregryde.

Server gerne med hjemmelavet humus og sauterede grøntsager.

Bon apetit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>