Aftensmad

Köfte (lammedeller)

/

Smagen af mellemøsten.

Jeg er vild med köfte. Disse mellemøstlige lammedeller er perfekte til en lækker grilaften eller til aftensmaden hjemme i køkkenet. Mange siger, at lam smager af uld. Men vil vove den påstand, at hvis man køber sin lammefars hos den lokale halalslagter, så smager den præcis som den skal. Har enda prøvet med Lids lammefars, hvilket også resulterede i super lækre köfte. Der er ingen hokus pokus i forhold til tilberedelse (stort set som at lave almindelige deller). Köfte kan også laves på kyllingefars. Server gerne med hummus, tzatziki eller denne lækre aubergine dip.

Ingredienser:

  • 500 g lam
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl hvedeklid (du kan sagtens bruge majsmel eller soyamel)
  • 1 rødløg
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 spsk danskvand
  • 2 friske chilier eller 1/2 tsk pulver
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Rør farsen godt sammen med salt. Tilsæt resten af ingredienserne og rør igen. Når farsen får den rette konsistens stilles de køleskabet cirka 30 minutter (eller længere). Det er altid en god idé at lave en test-köfte for at sikre sig at de har fået nok salt eller mangler smag fra de andre ingredienser. Når mine köfte har manglet lidt smag, har jeg hældt et sjat soya og fiskesauce i. Det giver en fantastisk smag. En del laver den også med mint.

Bon appetit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>