Aftensmad

Kylling i wok

/

Det tager kun 13 minutter.

Længere tid behøver det ikke at tage for at tilberede i wok – en lækker LCHF ret. Vi kender det allesammen. Stresset hjem fra arbejde. Skrigende unger, et propfyldt supermarked. Der skal det være nemt og hurtigt at brødføde dig selv og familien. Opskriften er thai inspireret og smager sk… godt. Er du ikke til LCHF, laver du den bare med ris.

Ingredienser til kylling i wok

  • 300 g kyllingbryst i strimler
  • 200 g rødkål (ikke på glas)
  • 100 g champignoner
  • 2 fed hvidløg
  • 2 chilier (eller 1/2 tsk chilipulver
  • 1 porre
  • 1 ds kokosmælk
  • lidt koriander
  • 1/2 tsk fiskesauce (kan undlades)
  • 1 spsk soya
  • 1 spsk kokosolie eller raspolie
  • lidt koriander til pynt

Fremgangsmåde

Skær kyllingbryst i strimler. Varm wok, gryde eller stegepande og hæld olien på. Når olien er blevet godt varm, kommer du løg, hvidløg og chili i. Steg løgene til de bliver lysebrune. Husk på, at hvidløgene har en tendens til at blive lysebrune hurtigere end løgene, hvis du presser dem i stedet for at skære dem. Skær porre og rødkål i fine strimler. Champignonerne kan delen i halve eller i skiver. Op med grøntsagerne og i med kyllingen. Tilsæt eventuelt lidt mere olie. Når kyllingen er klar (den skal bare steges hurtigt på begge sider), skal resten af grøntsagerne i. Svits dem et minut eller to sammen med kyllingen og tilsæt resten af indregienserne. Det er helt ok, at snyde ved at bruge en boullionterning, Drys lidt koriander på inden servering.

Bon appetit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>