Aftensmad

Kyllingoverlår med honning

/

Når enden er god….

Det var egentlig en fejl – altså kyllingoverlårene. Jeg troede, at det var kyllingbryst, der var hevet ud af fryseren så min planlagte wok ret gik i vasken. I stedet fik fantasien frit løb, hvilket resulterede i denne lækre opskrift – kyllingoverlår med honning.

Ingredienser

  • 500 g kyllingoverlår eller almindelige kyllinglår
  • limeskal fra en revet lime
  • 1/2 tsk ingefær
  • 1/4 tsk chilipulver
  • 1 spsk finthakket koriander eller 1/2 stødt koriander
  • 1 spsk soya
  • 1/4 tsk fiskesauce
  • 1 tsk sesamolie
  • salt og peber
  • 2 spsk glutenfri rasp
  • 1 spsk honning
  • hk. valnødder til pynt
  • olie til stegning (raps eller anden vegetabilsk olie)

Fremgangsmåde

Riv limeskal og hak ingefæren fint. Kommes efterfølgende i en skål og overlårene vendes i skålen. Tilsæt sesamolie, chilipulver, koriander samt salt og peber. Bland det hele godt sammen i skålen. Varm olien og steg kyllingoverlårene hårdt ca. 2 minutter på hver side. Når de har fået farve og skindet er sprødt lægges de i et ovnfast fad med skindet opad. Drys lidt rasp over dem. Derefter lidt honning på hver. Hak valnødderne od drys dem over kyllingoverlårene. Steg i varmluftsovn 40 minutter. Skik eventuelt i dem med en gaffel for at være sikker på, at de er helt færdige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>