Aftensmad

Mørbrad i ovn

/

En glad gris – mørbrad i ovn.

En af de opskrifter jeg husker bedst fra min barndom. Rugbrød med svinemørbrad og masser af bløde løg. Fik den også som mørbrad i ovn med ris, og det er den version, jeg har brugt som inspiration. Mørbrad i ovn er nemt at lave. En lækker opskrift til aftensmaden. Mørbrad i ovn er en klassiker. Den er perfekt til dig, der spiser LCHF eller har opdaget Keto. Mørbrad i ovn fungerer rigtigt godt med svinemørbrad, men kan sagtens laves med kyllingefilet.

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 10 rosenkål
  • 100 gchampignoner
  • 1. løg
  • 3 dl piskefløde
  • smør til stegning

Fremgangsmåde

Skær svinemørbraden i tykke stykker. Steg dem et par minutter på hver side i smøret på stegepanden. Læg dem i et ovnfast fad og sæt dem i ovnen (175 grader varmluftsovn). Snit løg og steg dem i smør. Skær champignonerne i skiver og kom dem i stegepanden sammen med løgene. Rens rosenkål og skær dem i halve. Op i stegepanden med dem til resten af ingredienserne. Tilsæt piskefløde og kog til piskefløden bliver reduceret. Det kan sagtens tage 5 minutter. Når fløden er reduceret hælder du det hele ud over mørbraden og stiller fadet tilbage i ovnen i yderligere 10 minutter. Server eventuelt med rødkålssalat, blomkålmos eller smørsauterede grøntsager.

Bon apetit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>