Aftensmad

Sømandsgryde

/

Skib ohøj!

Sømandsgryde er en af mine favoritter. Den er nem at lave og så passer den sig selv på komfuret. Som mange andre gryderetter har den bedst af at simre 1-2 timer – gerne længere, hvis du har tid (hvilket gør den perfekt til søndag aften). Sømandsgryde er som de fleste af mine andre opskrifter, har den et lavt GI – perfekt til dig, der elsker LCHF. Prøv at servere den med en lækker blomkålsmos.

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g skært oksekød i tynde strimler
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk paprika
  • 1 frisk chili eller 1/2 tsk chilipulver (alt efter smag og behag)
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 lagerbærblade
  • 1 okseboullion
  • 1 dl vand (brug eventuelt rødvin i stedet)
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber
  • 100 g champignoner
  • 10 stk rosenkål
  • 1 gulerod

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg. Varm olivenolien og svits løgene et par minutter i en gryde/stegekande. Tilsæt derefter oksekødet. Når kødet er brunet skal tomatpuréen i. Derefter krydderierne, chili og lagerblad. Tilsæt 1 dl vand (eller rødvin), bouillonterning og lad det hele simre ved svag varme 1-2 timer (afhængigt af, hvor store stykker kød du har skåret). Husk at røre lidt engang imellem og tilsæt lidt mere væske, hvis nødvendigt. Skær guleroden i skiver, og halverer rosenkålen. De skal have cirka 20 minutter i gryden. I med piskefløden og lad det koge op igen. Når det koger tilsættes champignonerne – du bestemmer selv om de skal skæres i skiver eller halveres. Skru ned og lad det hele simre 5 minutter inden servering. Smag til med salt og peber.

Bon apetit

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>