Aftensmad

Spinat med varmrøget laks

/

Det er der ingen ben i!

Jeg er ikke specielt glad for fisk (altså lige bortset fra fiskefilet med remoulade)… Men denne opskrift er en af undtagelserne. Spinat med varmrøget laks smager rigtigt godt og er nemt at lave. Her har jeg brugt den varmrøgede laks i gryden med de øvrige ingredienser, men tilstår gerne, at jeg er mere til kold varmrøget laks end varm (giver det mening?). Den kan selvfølgelig også laves med pasta.

Som altid er der et lavt GI, så det er bare at tage for sig.

Ingredienser

  • 200 g babyspenat
  • 25 g smør
  • 2 msk olivolja
  • 2 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • chili
  • 1 dl hvidvin
  • 300 g hvidkål
  • 3 dl piskefløde
  • 400 g varmrøget laks

Fremgangsmåde

Hak hvidløg, skalotteløg og chili. Steg i smør og olivenolie i gryde eller wok. Tilsæt spinat. Når spinaten bliver lidt blød tilsætter du hvidvin og lad det koge lidt. Derefter tilsættes fløde. Igen skal det koge lidt op. I med den strimlede hvidkål og lad det hele simre i cirka 5-7 minutter. Server med en let salat.

Bon appetit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>